1. NAROZENINY!!!!

24. června 2014 v 14:56 | Clair |  The Other
Je to téměř (úplně) neuvěřitelné!!!!! Ano, můj blog slaví své první narozeniny!!!! Rok je docela dlouhá doba a musím vám říct, že jsem na sebe docela pyšná, ať si říká kdo chce co chce.
Občas to sice stálo za pendrek, ale když se na to podíváme z velké výšky, myslím, že jsem spokojená.
První narozeniny jsou velká věc a tak si myslím, že bych vás měla pozvat na pořádnou oslavu....

Nebojte, bude tu hodně jídla a nikdo nebude trpět hlady

A dort? Nevím, co byste si přáli? Něco slavnostnějšího.....
...nebo to bude spíš taková domáčtější a veselá párty?


No, ať to bude jak chce můžete se spolehnout, že nakonec neodejdete domů s prázdnou. Přibalím vám do tašky tyhle domácí mintové marshmallows:


Možná si říkáte, že nevypadají nijak vábně, ale můžu vám zaručit, že kdybych řekla: "Zavři oči a otevř pusu" moc by vám chutnaly. Musím vás přesvědčit, že kdyby neměly tu mintovou chuť, byly by naprosto nerozeznatelné od originálu. Dobře, opravnové marhmallows jsou možná trošinku nadýchanější, ale asi vás překvapí, když řeknu, že tyhle mi chutnají mnohem líp. Řeknu vám, taky jsem nevěřila, že by se měly podobat chutí originálu, ale vážně je to tak!!!!!

Co potřebujete:
  • 16 g práškové želatiny (necelej sáček)
  • 250 g cukru krystal
  • 1 lžíci medu
  • 1 lžíci kukuřičného škrobu
  • moučkový cukr (na obalení)
  • vodu
  • mátu/levanduli/vanilku..... (na dochucení)
Smíchejte želatinu s asi 6 lžícemi vody:

V kastrolu smícháte cukr, asi 70 ml vody a lžíci medu a přidáme lístky máty. Přicedeme k varu, stáhneme plamen a vaříme asi 4 minuty:

Směs,co jsme si právě rozehřáli postupně vmícháme so želatiny. Kdo má šlehač, strčí to tam. Kdo nemá šlehač, šlehá ručně. Musím vám říct, že jsem z toho šlehání měla trošku strach, Ale nebojte, není to žádná hrůza. Šlehala jsem asi 15 min. Musíte šlehat do té doby, než se vám udělá pevnější hmota. To poznáte, Přísahám. Já jseem taky měla strach, že to nepoznám, ale je to snadný:

Potom směs rozprostřete na pečící papír, fólii nebo do mísy a necháte ztuhnout asi hodinu, dvě:
POZOR, EXTRÉMNĚ LEPIVÉ

Nakrájíte na kostky nebo vykrájíte tvary a obalíte v moučkovém cukru. Ano, je opravdu potřeba je obalit, protože pak by bylo zhola nemožné je v klidu konzumovat, protože neskutečně lepí.

Můžu vám, říct, že mi strašně chutnají. A ještě jedna výtečná zpráva: Jelikož jsou v podstatě jen ze samého cukru, nedá se jich sníst moc najednou, takže se nejspíš moc netloustne. A jsou bez chemie!!!



Já doufám, že se tu budem potkávat ještě aspoň další rok. Je to super, no ne?
Vaše Clair
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Van. Van. | Web | 24. června 2014 v 15:05 | Reagovat

Přeji všechno nejlepší! :)
Oslava byla super. :D
Marshmallows určitě vyzkouším, děkuji za recept. :))

2 Anny Anny | 24. června 2014 v 17:26 | Reagovat

Gratulace :D

3 Sarah Hill... Sarah Hill... | 24. června 2014 v 18:07 | Reagovat

8-)

4 Clair Clair | 25. června 2014 v 13:03 | Reagovat

[1]:[2]:[3]: Děkuju vám všem k vašim gratulacím :)

5 Domča:) Domča:) | 4. srpna 2014 v 13:15 | Reagovat

Gratuluju:)

6 World by Jane World by Jane | Web | 16. srpna 2014 v 18:42 | Reagovat

Gratuluju! Taky si pamatuju, když můj blog měl 1.narozky :) Teď už bude mít brzo 3.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama